SMEDERIJ

DSC_6144

De smederij.

Sinds 1742 blijkt uit een transportakte, dat er aan de Bemuurde Weerd Oostzijde 59 al een smederij is gevestigd. In dit pand hebben de gebroeders van der Horst zich in 1902 als kunstsmeden gevestigd. Vanaf oktober 2009 werken Axel en zijn zoon Wout van der Horst gezamenlijk in de smederij.

P1000052

 Eigen ontwerp

Bij nieuwe ontwerpen moet het smeedwerk dusdanig in de omgeving passen dat het in harmonie is en niet als nieuw wordt ervaren. Hierbij maken we gebruik van alle, in de loop van de decennia, vergaarde technieken en passen tevens de moderne conserveringstechnieken toe zoals het schooperen van ijzer.

restauratie messing

Restauratie

Bij restauratie werkzaamheden komen wij in aanraking met de oude ambachten en maken gebruik van de nieuwe beroepen, afhankelijk van het object en materiaal. Dit materiaal kan zijn: koper, messing, ijzer, zink, tin, lood of gietijzer.

Het lidmaatschap van Het Restauratieconvergent brengt ons in contact met andere ambachten. Tijdens de maandelijkse atelierbezoeken worden er onderling ervaringen uitgewisseld. Zowel op het ethische als het praktische vlak. Mede hierdoor verbreden wij onze kennis en verhogen wij ons kwaliteitsniveau.

 

Axel van der Horst